محل تبلیغات شما

درباره اهمیت نشاط و سرور و جایگاه آن در تعالیم دینی اسلام همین بس که مفهوم شادی ۲۵ بار با الفاظ مختلف(فرح و سرور) در قرآن کریم آمده و یکی از اصول کتاب‌های روایی به باب ادخال السرور» اختصاص داده شده است. فرح» با ترکیب‌های مختلف ‌۲۲ بار و سرور» ۳ بار در قرآن بیان شده است.

دین اسلام بهره‌گیری از لذت‌های زندگی و رضایت‌مندی از آن را همواره به انسان تاکید می‌کند، تا جایی که حتی تبسم به چهره دیگران را دارای پاداش و ثواب می‌شمارد. از طرفی نیز شادی‌ها و لذت‌های زودگذر و کاذب را به‌شدت نهی می‌کند؛ البته این گونه شادی‌ها، بخش کوچک و سهم ناچیزی از دنیای شادی‌های واقعی هستند. همچنین باید دانست که برخی شادی‌های سطحی و ظاهری که ناشی از رفتارهای غیرمنطقی و غیر اخلاقی است، مورد پذیرش اسلام نیست.

در قرآن کریم فرح و شادی در جلوه‌ای ستایش شده: یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ. بِنَصْرِ اللَّهِ» (روم، ۴ و ۵) که این شادی به نصر و عنایت پرودگار است و گاهی نیز تقبیح و ناپسند برشمرده شده است: فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلَافَ رَسُولِ اللَّهِ» (توبه، ۸۱). این شادی به خاطر مسئله‌ای منفی و سرپیچی از فرمان رسول اکرم(ص) است.

به این نکته نیز باید توجه داشت که این اصلی منطقی و پذیرفته شده در تمام نظام های متمدن است که نباید به بهانه شاد بودن هر رفتار غیر مجازی را مرتکب شد، با این تفاوت که شاید محدوده رفتارهای مجاز و غیر مجاز دارای برخی تفاوت‌ها باشد.

گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا

شادی در آیات قرآن

چند راهکار مناسب جهت شاداب سازی مدارس

رابطه بین شادی ونشاط و موفقیت چیست؟

شادی ,قرآن ,اسلام ,بار ,غیر ,نیز ,در قرآن ,شده است ,قرآن کریم ,فرح و ,که این

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

WWW.MASIHEMAN.COM